“Werken aan persoonlijke vorming”

Coaching kan inhoudelijk zijn of meer procesmatig zijn. En dit kan individueel en/of met een team.Bij inhoudelijke coaching is de coach iemand die een bepaald traject al heeft doorlopen en iemand anders daarin adviseert.De gesprekken tussen coach en gecoachte hebben een concreet doel. Op een positieve wijze het vertrouwen versterken, de onzichtbare belemmeringen weghalen, de kansen herkennen en een helder pad uitzetten.Bij de procesmatige coach moet u denken aan een mental coach die adviseert hoe om te gaan met verliezen, met de zoektocht naar balans tussen leven en werken. De coach heeft minder belangen en kan van een afstand rustig meedenken.

“Welke talenten heb ik zelf en hoe laat ik deze het beste tot zijn recht komen in het bedrijf?”

Voor de (jonge)ondernemer zelf, de manager en de high potential is Toine van de Wiel een gepassioneerde coach voor uw persoonlijke ontwikkeling op weg naar succes. Focus op u als mens en ondernemer. U kunt daardoor het verschil maken. Meer tevreden klanten en een meer winstgevende toekomst zijn het uitgangspunt en het doel.Uiteindelijk is uw bedrijf of afdeling een afspiegeling van uzelf. Als u zich ontwikkelt zal ook uw bedrijf veranderingen ondergaan en groeien.

“Mijn scepsis over coaching heeft plaatsgemaakt voor grenzen verleggen, invloed verhogen en het succes proeven”

Optima Consulting helpt u gedachten en wensen over uzelf te formuleren zodat u en uw bedrijf de weg naar succes voor de toekomst inslaan. Dat zorgt er ook voor dat u tussen privé en zakelijk een betere balans zult vinden.

“Het heeft me geholpen om zaken over te dragen. Ik zie nu meer dan voorheen. Het is een stukje zingeving dat ik miste”

Elementen van de weg naar succes

 • Doen
  Wat is mijn kracht?
  Nadenken over hetgeen u anders wil of hoe u wilt zijn. Dit wordt concreet gemaakt en daarnaast wordt het specifieke gedrag en de mogelijke effecten in deze context in kaart gebracht.
 • Reflecteren
  Waar hoor ik in het bedrijf?
  Iets om naar toe te werken, om naar uit te zien. Dit levert een stimulans op om te bewegen in de richting van een aantrekkelijk toekomstbeeld.
 • Analyseren
  Wat moet mijn bijdrage zijn?
  Welke aanleiding ligt ten grondslag aan de situatie die op dit moment is ontstaan? Welk beeld wil u vermijden en wat zijn herkenbare patronen.
 • Plannen
  Hoe vervul ik mijn taken en wat zijn mijn eigen waarden?
  De wijze waarop iemand zichzelf ziet, beïnvloedt zijn/haar gedrag. Het zelfbeeld laat zich het gemakkelijkst vangen in metaforen. Het zelfbeeld in een verhaal vervatten is een van de methoden om verandering teweeg te brengen.